Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По-малко изисквания за тютюнопроизводителите

03 април 2019, 13:23 часа • 1142 прочитания

Правителството прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн и за производство на тютюневи изделия, приета с ПМС № 191 от 2004 г.

Целта е да се намали административната тежест върху бизнеса чрез премахване на изискванията за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител, както и привеждане на подзаконовата нормативна уредба в съответствие със Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

Предвижда се отпадане на изискването към заявленията за издаване на разрешение за промишлена обработка на тютюн и на разрешение за производство на тютюневите изделия да се прилагат препис от съдебното решение или удостоверение за регистрация в съдебния регистър. Няма да се изисква и документ за данъчна регистрация на заявителя, удостоверение от териториалната данъчна дирекция по седалището на заявителя за наличие или липса на данъчни задължения, удостоверение за данъчна регистрация на заявителя по Закона за данък върху добавената стойност и свидетелство за съдимост на заявителя. Тези документи следва да бъдат изисквани по служебен път.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес