Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плугчиева сравни кабинета „Габровски“ с опълченци, които са искали да спасят страната (ВИДЕО)

14 декември 2022, 13:17 часа • 5043 прочитания

В този критичен момент за България проф. Николай Габровкси пое отговорността да помогне за спасяването на страната. Като посланик в чужбина искам да ви кажа, че отвън изглеждаме ужасно. И този човек събра отбор от експерти, хора възрожденци, ентусиасти, днешни опълченци, които искаха да помогнат за спасяването на страната. Това каза в кулоарите на парламента Меглена Плугчиева, която беше предложена за министър на околната среда и водите в проектокабинета „Габровски“.

Тя се обърка и към младите политици в Народното събрание: „Една част от тях, докато са ходили на училище, аз вече съм била заместник-министър и взех милиарди за българското земеделие“.

Попитана защо според нея проектокабинетът на проф. Габровски не е получил подкрепа тя отговори, че този въпрос трябва да се зададе към гората в залата, а не към нея или професора.

Тя изтъкна че е работила и с БСП, и с НДСВ, и с ДПС, и с ГЕРБ и смята това за голям предимство, а прочела, че това бил най-големия и проблем.

„Желая на тези млади момчета и момичета да се научат, че трябва диалог, че трябват реални действия, а не само приказки. Към успеха не води асансьор, води стълбата. А това значи усилия“, каза Плугчиева.

Тя обясни, че лично проф. Габровски й се е обади и я е поканил за министър. „Ако ми се беше обадил друг, нямаше да приема“, заяви тя.

Плугчиева се възмути и заяви, че нивото в парламента е слязло на махленско ниво.

ОЩЕ: Коя е Меглена Плугчиева – кандидат за вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда и водите?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес