Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пловдивската адвокатска колегия също се захвана с Елена Гунчева

01 април 2022, 07:40 часа • 4462 прочитания

Пловдивската адвокатска колегия е започнала дисциплинарна проверка срещу депутата от "Възраждане" Елена Гунчева, съобщава в. "Сега". Припомняме, че тя е адвокат по професия.

Проверката е заради публикация във фейсбук профила на Гунчева със следния текст: "Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата".

Адвокатската колегия в Града под тепетата иска в седемдневен срок Гунчева да даде обяснение. Съобщението за дисциплинарната преписка е от 29 март. След 7 дни от тази дата преписката ще бъде внесена в Адвокатския съвет в Пловдив и ще бъде разпределена на докладчик.

Тази преписка е втората срещу Гунчева. На 28 март срещу нея е подаден сигнал по електронната поща за други нейни публикации във Фейсбук, по който е образувана дисциплинарна преписка. Тя също е на етап даване на възможност на адв. Гунчева за даване на обяснения.

Ако Гунчева бъде намерена за виновна, тя може да бъде порицана (най-лекото наказание), но може и да ѝ бъде забранено да упражнява професията на адвокат за до 5 години, при повторно нарушение (рецидив).

ОЩЕ: А може би Елена Гунчева е трол

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес