Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламен Нунев става председател вътрешната комисия в парламента

29 март 2019, 11:55 часа • 11845 прочитания

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев ще оглави Комисията по обществен ред и сигурност на Народното събрание, обяви Цветан Цветанов пред журналисти в парламента, съобщава "24 часа".

Досега Нунев, който има над 30 години опит в сферата на сигурността, бе заместник-председател на комисията. 

Цветанов оваканти депутатското си място по-рано днес, след което проведе срещи с всички лидери на парламентарни групи. Вторият човек в ГЕРБ сам пожела да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта.

Цветанов имал намерение да види и Корнелия Нинова, но според него тя не идва на работа и води депутатите си от време на време в НС като посетителски групи.

Той призова БСП да престане с протеста и напомни, че мястото народния представител е в парламента.

Даниела Дариткова наследява Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ в парламента.

На мястото на Цветанов в Народното събрание като депутат ще влезе 27-годишният треньор по мотокрос Георги Недев. Той е лидер на младежката организация на ГЕРБ във Велико Търново и следващият по ред в търновската листа.

Кой е Пламен Нунев?

Пламен Нунев е роден на 24 ноември 1956 г. Завършва висшето си образование във ВИФ „Георги Димитров” – София. Професионалният му опит е натрупан изцяло в сферата на сигурността, опазване на обществения ред и превенцията на престъпността като служител на Министерството на вътрешните работи. Преминал е през всички „стъпала“ в йерархията – от районен инспектор през 1982 г. до началник на областна дирекция „Полиция“ - Русе.

Народен представител в 41-о, 42-о, 43-о и 44-о Народно събрание. Той е един от учредителите на ГЕРБ. Областен координатор на ГЕРБ в Русе и член на Изпълнителната комисия на партията. Пламен Нунев е женен, има двама сина и четири внучета.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес