Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПФ възрази срещу българската квота за бежанци

29 май 2015, 16:37 часа • 10722 прочитания

Патриотичният фронт излезе с декларация срещу предложението на Европейската комисия за разпределение на нови нелегални емигранти между държавите от ЕС.

Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ, призова правителството и парламента да поискат на страната ни да се даде статут на държава в извънредно положение, какъвто имат Гърция и Италия.

„Предложението на Европейската комисия за "разпределяне" на нелегални емигранти, често погрешно наречени "бежанци", е несправедливо, несолидарно и противоречи на българските национални интереси. В него България е третирана не като държава в извънредна ситуация, подобно на Италия и Гърция, а като една от държавите-членки, които трябва да приемат още нелегални емигранти от Италия и Гърция. България е страна с най-нисък стандарт на живот и брутен вътрешен продукт в Европейския съюз, следователно е и най-трудно да издържа нелегалните емигранти, които вече са на наша територия. Разпределени пропорционално спрямо броя на населението на държавите-членки, емигрантите на наша територия са вече много повече, отколкото в други държави-членки”, пише в позицията на патриотите.

В сряда Европейската комисия представи нови предложения за справянето с проблема с имигрантския натиск в Европейския съюз. Основната идея е да бъдат разселени 60 хиляди имигранти в следващите две години.

За всяка държава от ЕС, участваща в схемата, са предложени конкретни бройки, като от България се очаква да приеме 788 имигранти. За всеки приет по схемата имигрант ЕС осигурява 6000 евро на страната домакин.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес