Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Славов: ДПС си прави пиар с разкриването на доклада за КТБ

11 март 2016, 15:31 часа • 2393 прочитания

ДПС си прави закъснял пиар с предложението докладът на AlixPartners ("Аликс Партнърс") за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) да бъде публичен. Това заяви депутатът от Гражданския съвет на Реформаторския блок Петър Славов пред  Actualno.com.

Припомняме, че днес Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов, като последният беше финансов министър, когато банката беше затворена. Според измененията в закона „временният синдик е длъжен, независимо от договорни клаузи за конфиденциалност, след приемане на доклада на наетите по тази точка лица, да го публикува на електронната си страница, с изключение на препоръките по събиране на вземанията, направени в доклада”. 

Според Славов не е притеснително, че поправките са внесени от Пеевски, Цонев и Чобанов. „Самата активност на ДПС е доста закъсняла“, добави депутатът.

По думите му тримата народни представители са се възползвали от това, че делото, което той и колегата му Мартин Димитров за разкриване на доклада, е на финалната права.

Той припомни, че Реформаторският блок ще инициира промени, с които освен докладът на AlixPartners, но и договорът с международната компания да бъдат публично достояние.

„Мина доста време, така че вече е нужна отчетност“, добави реформаторът.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес