Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Москов създава нова партия, ще се казва КОД

27 март 2019, 14:15 часа • 5209 прочитания

Бившият министър на здравеопазването Петър Москов създава нова дясна партия - "Консервативно обединение на десницата" (КОД), предаде Клуб Z.

Очаква се учредяването на формацията да бъде обявено до дни. Освен Москов в КОД ще участват и негови сподвижници от предишната партия, от която бе част - ДСБ. Сред тях е Ралица Кирилова, която преди две години беше и кандидат за председател на ДСБ. Битката тогава спечели Атанас Атанасов. Пепа Деведжиева - бивш председател на ДСБ в Пловдив, също се очаква да е сред учредителите. В списъка е и Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб. Сред лицата, които трябва да участват в обявяването на новата партия, ще е и психиатърът и общественик Любомир Канов.

Предстои техническата и юридическата работа по учредяването на КОД. В зависимост от това колко време отнеме организацията на учредително събрание и съдебната регистрация на партията тя може да участва още в европейските избори на 26 май. За целта партийната регистрация (по закон) трябва да е факт преди крайния срок за регистрация на партии и коалиции за вота в Централната избирателна комисия. Според хронограмата на ЦИК за европейските избори и според Изборния кодекс това става не по-рано от 45 дни преди датата на вота. В случая крайният срок е 10 април 2019 г.

Москов заяви, че работи за нов политически проект още в края на 2018 г.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес