Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Москов: Радан беше човекът, който покани НПСД в Реформаторския блок

14 март 2017, 09:30 часа • 3388 прочитания

Категорично има намеса във вътрешната политика на страната и във връзка с това вчерашната позиция на "РБ-Глас народен" изисква хората, които в момента управляват, да вземат ясно отношение по въпроса. Да се преосмисли решението за отварянето на секции в Турция, защото явно държавата не може да гарантира ненамеса от страна на чужда държава. Ако и когато имаме факти, че изборният процес ще бъде контролиран, тогава може да се преосмисли отново. Това заяви говорителят на "РБ-Глас народен" Петър Москов в коментар за агитирането от страна на турски министър да се гласува за ДОСТ.

Ясно трябва да бъде казано от българските политици – президент и премиер това, че намесата на турския посланик в българския политически живот е недопустима и това са неща, зад които трябва да застане президента и да застане на висотата на позицията си, допълни още Москов пред bTV.

Помолен да коментира думите на Радан Кънев, че РБ е създаден с подписа на партията на Корман Исмаилов "НПСД", която се присъедини към ДОСТ Москов каза:

"Считате ли, че има някаква логика дори в една дума в това, което чухте? Аз съм човекът, който каза, че ако е свързан с ДОСТ, НПСД няма място в РБ. Радан беше човекът, който покани НПСД в Реформаторския блок. Аз в тези разговори не участвам, защото това е поредният разговор за разделението. Моят противник на тези избори е БСП и ДПС.

Под нашата регистрация е моят подпис, на Кунева, на Лукарски, Танев, Жаклин Тонева и още други подписи, Светльо Витков. Моля, наистина, ако за вас пикантерията е по-важна, да ме освободите от този разговор. Докато не е ясно, че основната ценност на фона на БСП, която идва с думата „промяна", уточни Москов.

Нали е ясно, че РБ няма нищо общо с партията на ДОСТ? Който ги е вкарал в РБ да обяснява. БСП е реалният проблем в държавата, а не подписите на Кънев, каза още бившият министър на здравеопазването.

По думите му "руските държавни интереси се представляват от БСП, турските от ДПС. Буфер между две империи е краят на България. Вчера ЕК каза – преосмисля "Газпром", кой направи тези цени? Нали "промяната" Нинова, Станишев, Овчаров, тези хора, които сега говорят за промяна. Това е важно колко пари плаща българинът за газ. Държавата няма място в икономиката."

Във връзка със здравеопазването Москов уточни и че до края на седмицата ще входира в прокуратурата папка с документи, които показват, че след падането на правителство НЗОК е платила над 20 млн. 800 хил. лв. без това да е потвърдено от изричното съгласие на пациента. "Това е кражба в особено големи размери. Това се случи в тези три месеца. Това е два пъти бюджета на Фонда за лечение на деца", каза реформаторът.

Помолен да коментира скандала с вноса на ваксини,  които не са разрешени за употреба в страната ни, Петър Москов каза: "Ако е възможно да не се занимават с неща, които касаят националната сигурност на държавата, като имунизационния календар. Точка по този въпрос. Зная, че съм защитил националния интерес, второ съм осигурил имунизационния календар - от там нататък спя спокойно!"

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес