Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Москов: ГЕРБ няма да пострада от опозиция, а от партньора си ДПС

11 юни 2024, 19:35 часа • 2587 прочитания

„Дали ще има или няма да има редовно правителство – нито един от двата варианта не вдъхва оптимизъм“. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по bTV Петър Москов - лидер на КОД, която се яви на изборите на 9 юни като част от коалицията „Синя България“. На вота за национален парламент обединението получи 1,56% подкрепа.

Още: При 100% от протоколите: Само с 1% ДПС избута ПП-ДБ от третото място в София-област

По думите му математически има предпоставки да се състави правителство, но дали има и политически смисъл, трябва кажат лидерите на победителите в изборите. „ДПС не са либерали и нямат нищо общо, с която и да било идеология. ДПС е компютърът на политическата корупция в България през последните 30 години“, заяви лидерът на КОД.

Още: "Искахме десен хевиметъл в парламента, но ще има сглобка между чалга и брадати певици": Петър Москов с първи коментар

Москов е категоричен, че не е добре движението да е част от управлението на България. „В ГЕРБ има много смислени хора. Проблемът за ГЕРБ няма да дойде от опозиция, а от вътре – от партньора им ДПС. Малкото останали читави хора в ГЕРБ ще разберат, че партията се е оказала функция на компютъра на политическата корупция“, смята той.

Още: Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Петър Москов благодари, на всички избиратели, които са подкрепили „Синя България“ на отминалите избори и даде заявка, че коалицията ще продължи да работи за по-добро бъдеще на България. „Ако нещо няма да се случи, то е, че с този състав на парламента, без десница в него, няма да има промяна в модела на икономическото развитие на България, доминирано от олигархия, която се захранва с държавни пари. Ние ще продължим,, за да го променим“, обяви лидерът на КОД.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес