Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петното: Борисов не ми е предлагал пари, говорихме за Бареков

08 април 2014, 19:07 часа • 20500 прочитания

Бисер Миланов за първи път си позволи да коментира публично и в детайли срещата си с Бойко Борисов в Банкя. В интервю за TV7 и предаването "Дневен ред" той потвърди, че в основата на разговора е било името Николай Бареков.

Бившият премиер му се оплакал от Бареков - „толкова много направих за него, а той така да постъпи“. На въпроса дали са обсъждани пари, Миланов отговори категорично: „Въобще не е ставало въпрос“. „Бях на среща с Борисов, Борисов никога не ми е предлагал пари, за да радикализирам протеста. Мен никой не може да ме купи“, обобщи той.

Миланов, който е в ареста от 20 дни, се оплака, че няма възможност да се изяви пълноценно в медиите. „Ако имам възможност да отида в медиите, ще извадя всичките си дела. Да видите как са съшити с бели конци“, заяви той.

„Кой ме направил криминално проявен? Бойко Борисов. По негово време ме направиха криминално проявен. А Бареков ме съшива с него. Как може такова нещо?“, възмути се Миланов. „Затуй им палят на хората колите. Те не им дават право на отговор, не им дават право на глас“, каза той по адрес на журналистите, намеквайки за палежа на автомобила на Генка Шикерова.

„Питайте Йордан Бонев кой му е казал, че ще ме освободят, ако кажа, че Бойко Борисов ми е дал половин милион“, призова той. „Аз не знам защо Бойко Борисов се гордее, че съм отишъл на тази среща. Той трябва да се гордее, защото аз съм преценил, че трябва да отида там на това нещо“, допълни Миланов.

Той направи неочаквано признание, че са му били предлагани 6 млн. лв., за да спре дейността си. На въпроса кой му ги е предлагал той каза само: „Някой. Йордан Бонев знае кой е“.

„Толкова малко ли струва България? Това е нищо – хартийки, вестници. Кой ще ми върне живота, кой ще ми върне 8 години, дето съм лежал зад решетките?“, попита той.

Миланов заяви, че иска да направи срещи с различни политици преди изборите. Той призова на разговори и Николай Бареков, и Бойко Борисов. „Аз няма да излъжа. Аз не се казвам Йордан Бонев“, увери той, цитиран от БЛИЦ.

„Целта ми оттук нататък, понеже ме принуждават да влизам в политиката явно – враговете на народа... това трябва да стане накрая. Не знам дали ще ми повярват, но тези, които ме познават, ми вярват“, разкри той.

Миланов изтъкна, че има познати във всички политически партии и би се кандидатирал и за евродепутат, ако му дадат тази възможност.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес