Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петков не допуска забавяне на регистрацията на АБВ

19 юни 2014, 14:38 часа • 15826 прочитания

Не допускам съдът да забави регистрацията, напротив. Имаме 8 юристи в Инициативния комитет, ще искаме да обсъдим с тях още веднъж всичко, което е необходимо от законова гледна точка, за да можем и набирането на учредителите, и набирането на подписите да стане по най-бързия начин, за да не изпуснем съдебната ваканция. Второ много ясно сме заявили, че на предстоящите избори ще се представим като коалиционен формат. Това заяви Румен Петков от АБВ на пресконференция днес.

По думите му възможни кандидатури за председател на партията, както и съставът на ръководството й, не са обсъждани. Учредителното събрание на формацията ще бъде на 28 юни.

"Ако до края на юни не приключим и не внесем в самото начало на юли документите в съда, отиваме в съдебната ваканция август месец и тогава въпросът очаквате ли съдът да ви забави ще има друг отговор – защо самите вие се забавихте. Искаме във всеки случай до края на месец юни да приключим, Инициативният комитет в огромната с и част са хора до 35-годишна възраст, което ни дава много голяма увереност в перспектива”, каза още Румен Петков.

Според него учредителната декларация, уставът и политическата декларация "са правени денонощно", с голяма интензивност.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес