Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петя Ставрева и председателят на земеделската комисия в ЕП Норбърт Линс обсъдиха мерки за управление риска

04 ноември 2020, 17:48 часа • 1002 прочитания

Председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева обсъди с председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент (ЕП) Норбърт Линс мерки за управление на риска и културата по безопасност в земеделието.

Във видеоконферентната среща, организирана по инициатива на Петя Ставрева, участваха експерти от различни европейски страни, работещи в сферата на управление на риска и опазване на здравето на ангажираните в земеделското производство.

Председателят на Обединени земеделци и колегите й представиха предложения за промени в Общата селскостопанска политика (ОСП), свързани с превенция и обучение на фермерите и структуриране на система от мерки за управление на риска в земеделието.

Петя Ставрева подчерта важната роля на ЕП в процеса на взимане на решения и силният глас на земеделската комисия по отношение на промените в аграрната политика на ЕС през новия програмен период.

Норбърт Линс посочи, че тематиката е важна и сред приоритетите на комисията са здравето и сигурността на заетите в земеделското производство. Той подчерта, че земеделската комисия в ЕП участва активно в преговорите между европейските институции за бъдещата ОСП и подчерта необходимостта от мерки за превенция и управление на риска.

По време на срещата бе обсъдена възможността за изслушване по темата в едно от следващите заседания на комисията по земеделие на Европарламента.

Петя Ставрева и колегите й посочиха, че предложенията за промени в ОСП по отношение на културата по безопасност и управление на риска в агросектора са дискутирани също с еврокомисари, с ръководството на КОПА-КОДЖЕКА и са изпратени до министрите на земеделието на държавите-членки.

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес