Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петя Аврамова отрича да е познавала бизнесмена Светослав Илчовски (ВИДЕО)

07 май 2021, 13:12 часа • 10442 прочитания

Ако комисията иска да раглежда жалби и сигнали, трябва да проверява хората, които кани. Това е заявила регионалният министър в оставка Петя Аврамова по време на скандалното заседание на Комисията по ревизията на управлението на премиера Бойко Борисов в парламента.

От видео, разпространено от сайта за разследваща журналистика "Биволъ" става ясно от думите на Аврамова, че тя "никога" не е виждала бизнесмена Светослав Илчовски - крупен зърнопроизводител, който я обвини в това, че му е оказвала натиск.

"Никога не съм го виждала господина, никога не съм го чувала. Никога не съм имала спорове за земи", заяви Аврамова пред камерата на "Биволъ". "Това е "Костинброд 2", това е фарс, това е цирк", категорична беше още Петя Аврамова.

Илчовски по-рано каза, че регионалния министър в оставка го притискала по телефона да спре да изкупува земи. Казала му: "Ще те дам на нашите прокурори". "Отивам в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг. Другият приближен на нашия премиер ме пита: Няма ли да се махаш от тая община", посочи още бизнесменът.

Казусът може да си припомните в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес