Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски се загрижи за битите полицаи. А хората?

24 ноември 2023, 10:31 часа • 1087 прочитания

„Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани тук, в интернет тенденциозно бяха само кадрите, където има бити протестиращи. Аз казвам - където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права”. Това каза в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Още: "Ще те смачкам": Зверски побой от четирима полицаи над 19-годишно момиче, тормозът продължил и в районното

„Тези лица, които са проявили агресия извън закона, трябва да си понесат отговорността по законовия ред”, допълни Пеевски. Той каза още, че ще предложат по-строги санкции срещу футболното хулиганство.

Още: Полицаи са недоволни, че ги обвиняват в насилие, събраха се в София

“Избра се абсолютно незаконна за нас комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата. Има си инспекторат, има си прокуратура - какво ще върши тази комисия? Какво ще разследва - кой е бит и кой не", каза още той по повод на създадената временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от страна МВР срещу граждани на протеста срещу БФС.

“Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да има и такъв. Това е пълен популизъм, за да защитават нещо, не знам какво. Виждам, че колегите искат да разграждат държавата, което се случва от много години. Трябва да започнем да градим, защото скоро сигурно ще има комисия да разследваме и депутати", коментира Пеевски.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес