Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски: Днес, който го няма, е от коалицията „Лукойл“ и „Путин“

27 октомври 2023, 12:57 часа • 2600 прочитания

Съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира пред медиите, че днес, който отсъства от парламента, е от коалицията „Лукойл“ и „Путин“.

Думите му бяха във връзка с проваленото заседание на парламента, което трябваше да разгледа президентското вето върху Закона за енергетиката и Закона за запасите от нефт, с които депутатите поправят своя грешка, с която въвеждат монополно положение на рафинерията.

Отсъствието на ПП-ДБ

Според него е много интересно как днес мандатоносител и опозиция не идват на работа. "Нечувано", добави той. ОЩЕ: Провал на предизборното заседание на ГЕРБ и ДПС - само 11 депутати се регистрираха 

Чака отговори за "Лукойл"

„Очаквам отговорите за "Лукойл". Всичко в момента, което чуваме досега, е неубедително", каза Пеевски. Той подчерта, че българите трябва да знаят, че трябва да плащат 2.22 лв. за горивата. 

"Българи, всеки ден "Лукойл" ви краде 78 стотинки, които могат да ви се върнат, ако се гласуваше днес закона. Колегите ги няма“, добави още Пеевски. ОЩЕ: Енергийна комисия коригира закон, даващ монополно положение на „Лукойл“

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес