Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Павлова: Изпълнихме задачата на председателството - да бъдем медиатор

18 юни 2018, 11:26 часа • 1557 прочитания

По време на председателството си поставихме амбициозна задача и я изпълнихме - да градим мостове и да бъдем медиатор, който води конструктивен диалог. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на пленарната среща на конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС, предаде агенция „Фокус“.

„През 2018 година, като последна преди изборите през 2019 година, беше важно да сме отговорни“, посочи тя. „Председателството ни работи по всички теми от европейския дневен ред и дневния ред на триото. Нямаше тема или законодателно досие, по които да не сме работили“, заяви министър Павлова.

„Споразумението за командированите работници беше един от най-важните успехи на Българското председателство“, изтъкна Павлова. „Много работа беше свършена. За нас е важно, че имаме пълна приемственост с австрийското председателство“, посочи Лиляна Павлова. „Тази приемственост ще даде гаранция за това, че усилията, които положихме и ще положим, ще гарантират сигурна, стабилна и обединена Европа“, каза още министър Павлова.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес