Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Патриотите относно законопроекта за горивата - конструктивно не съвсем съгласни

11 юли 2018, 14:41 часа • 1105 прочитания

"Това, което казах вчера, е вярно. Вчера имаше тон и атмосфера на разбирателство. Декларацията на НФСБ я приемам като неколегиално поведение". Това заяви лидерът "Атака" и на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров във връзка с новия законопроект на горивата, който беше почти изцяло приет на второ четене днес (11 юли), но предстои гледането на още някои текстове утре (12 юли).

Сидеров допълни, че четирима депутати от НФСБ дори са се подписали под законопроекта и определи това като раздвоение. Относно стабилността в коалицията, лидерът на "Атака" заяви: "Аз продължавам да бъда конструктивен, за другите – питайте тях".

От НФСБ продължиха да настояват, че не са съгласни с голяма част от текстовете на законопроекта. Според народният представител Валентин Касабов, разминаването в позициите се е получило, защото колегите му са напуснали разговорите преди края на коалиционния съвет вчера. "Има няколко члена, които са лобистки. Иначе има нужда от такъв закон, който трябва да вкара ред в този сектор", смята той, според БГНЕС.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес