Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партията на Путин кани обвинен в шпионаж българин, тъй като идвали парламентарни избори

24 ноември 2020, 06:10 часа • 1184 прочитания

Заместник-секретарят на Генералния съвет на "Единна Русия" и председател на Комисията на Президиума на генералния съвет на партията по международна дейност – депутатът в руската Дума Андрей Климов, от името на Международната комисия на партията покани в Москва на работно посещение ръководителят на българската политическа партия "Възраждане на отечеството" Николай Малинов, който е и лидер на "Национално движение на русофилите".

Николай Малинов получи Орден за приятелство от руския президент Владимир Путин в Кремъл преди година за заслугите му в развитието на българо-руските връзки. Това стана след като Малинов беше обвинен в шпионаж именно в полза на Русия!

Заместник-секретарят на управителния съвет на "Единна Русия" обърна внимание на факта, че Националното движение на русофилите е първата и засега единствената официална обществена организация от този вид в Европа, която към днешна дата има десетки хиляди членове и симпатизанти, а ръководството на партия "Възраждане на отечеството" не крие своите планове да разшири сътрудничеството с Руската федерация.

"През 2021 г. в България ще има парламентарни избори и като се има предвид, че поне две трети от българите имат положително отношение към страната ни, установяването на преки работни контакти с партия "Възраждане на отечеството" може да има положителен ефект не само върху перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество между нашите държави, но и ще даде важен пример за други отговорни политически сили в Европа", подчерта Андрей Климов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес