Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентът създаде Областен съвет за намаляване на риска от бедствия

22 юни 2016, 10:37 часа • 1071 прочитания

Депутатите гласуваха за възлагане на областните управители да създават Областен съвет за намаляване на риска от бедствия чрез промените на второ четене в Закона за защита при бедствия.

Ролята на съвета ще бъде да подпомага областния управител в дейността му по организиране и ръководене на защитата на населението при бедствия в областта.

В състава на съвета ще влизат кметовете на общини или оправомощени техни представители, по един представител на общинския съвет от всяка община на територията на областта, директорите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, ОДМВР, териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност”, Центърът за спешна медицинска помощ, ръководителите на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт, както и други лица, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

Съветът ще се председателства от кмета на общината, а негови членове ще бъдат заместник-кметовете на общината, главният архитект, представители на общинския съвет и ръководители на структурите за спешно реагиране.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес