Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене

12 септември 2019, 10:25 часа • 2517 прочитания

Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене.

Измененията са внесени от Министерски съвет. "За" тях гласуваха 90 народни представители, "против" - 0 и "въздържали се" -28, с което те бяха приети.

Целта на законопроекта е изпълнение на одобрените мерки за трасформация на модела на административно обслужване в България в законодателството по опазване на чистотата на амтосферния въздух.

Чрез законопроекта се въвеждат мерки за опростяване и привеждане на услугите за бизнеса в съответствие със Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

Регламентират се изискванията и особените правила за издаването на Решение за освобождаване от задължение за спазване на норми за неорганизирани емисии (ННЕ) за летливи органични съединения и определяне на нови ННЕ, които в момента са установени в подзаконов нормативен акт – Наредба № 7 от 2003 г.

С текстовете се урежда по-дълъг срок за оправомощаване от Българския институт по метрология (БИМ) на лица за проверка на ефективността на улавяне на бензиновите пари (УБП) на бензиностанциите.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес