Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"

02 април 2014, 10:57 часа • 11235 прочитания

Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства и факти около операцията в Лясковец.

Предложението на ГЕРБ беше представено от Красимир Ципов, но не беше подкрепено от Коалиция за България. Депутатите гласуваха на два пъти, но и в двата случая предложението не мина.

„Бяха повдигнати повече въпроси, отколкото отговори. Никой не иска да ползва анкетна комисия за пропаганда. Но това е един от най-големите провали на МВР", подчерта Веселин Вучков от ГЕРБ, информира "24 часа".

След операцията в Лясковец, при която загина баретата от Специалния отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков от ГЕРБ неколкократно поискаха оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Лазаров каза, че е готов да даде оставка, но само ако анализът на операцията покаже основание, а не за да угоди на Цветан Цветанов. В „Панорама” Цветлин Йовчев защити Лазаров и каза, че в Лясковец се е действало по съвет на психолози, които били казали същото и през 2012 година. Тогава е имало възможност за операция срещу Петко Савов Петков, но тя не е извършена. И причината е, че психолозите са посъветвали МВР за това, твърди бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес