Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Панев преди Коалиционния съвет: Най-вероятно ще обсъждаме актуализацията на бюджета и РСМ

31 май 2022, 22:30 часа • 1391 прочитания

Ще обсъждаме актуализирания бюджет, вероятно и РС Македония. Това каза на влизане за заседанието на Коалиционния съвет Владислав Панев от Демократична България.

Следващата седмица трябва да бъде внесен актуализираният бюджет, добави Панев. Надявам се да успеят Министерски съвет, доколкото антикризисните мерки са съгласувани с партньорите, така че не виждам проблем, каза Панев.

Доколкото разбрахме днешната среща ще е за Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като за да тръгнат средствата от ЕС разбрахме, че до края на годината НС трябва да реализира редица законопроекти като юридическа гаранция за тези средства от ЕС, така че може би разговорите тази вечер ще са експертни, каза Станислав Балабанов от ИТН. Ние сме взели с нас да ни представляват експертите от ИТН, за да отговорим професионално на всички въпроси, добави Балабанов.

Може да се спомене и актуализацията на бюджета. Първо разбрахме, че ще има експертна група в парламента между МС и парламента за актуализацията, за да се изчистят детайлите и да няма напрежение между първо и второ четене, за да може тази актуализация да се случи до края на месец юни, уточни Балабанов. През юни ще се актуализира по принцип бюджетът, каза още той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес