Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Панев: Изборите имат по-голям шанс

17 юли 2022, 09:22 часа • 5811 прочитания

Изборите имат по-голям шанс. Това коментира народният представител от "Демократична България" Владислав Панев в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия. 

"Щом сме стигнали до трети мандат - очевидно голяма част, включително и ние мислим как да се позиционираме за евентуални нови предсрочни избори. Риториката на всяка една група е насочена и към това да обедини своите избиратели, да се окопае в окопите, да мята стрели и лъкове по опонента", коментира Панев. 

На въпрос дали за предсрочни избори се готви "Демократична България" или за правителство с третия мандат, Панев отговори: "Ние се готвим и за двете. На мен ми се струва, че изборите имат по-голям шанс, но ще направим необходимото, за да можем да реализираме третия мандат успешно, но не на всяка цена", добави той. 

Според него не е важно дали кабинетът ще е експертен или политически, тъй като е важно котката да лови мишки. 

Той отговори на въпрос дали е бил на закуска в американското посолство. "Не, в американското посолство съм ходил преди 10 години", каза Панев.

Той коментира дали е възможно "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да се явят заедно на изборите. "Сигурно е възможно, но това е въпрос на преговори и на това дали би било полезно за България", коментира още депутатът. 

Всичко за преговорите за правителство - четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес