Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паметници на глупостта и защитници на путинизма: Венко Сабрутев за боя в парламента

19 декември 2023, 08:30 часа • 1584 прочитания

Поведението на депутатите вчера беше изключително грозно. „Възраждане“, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта. Това каза депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев в ефира на Нова телевизия след физическия сблъсък в парламента в понеделник.

„Тези хора, които вчера се подиграваха, вместо да седнат по местата си и да натиснат копчето в полза на българските граждани, които страдат от онкологични заболявания, защитаваха путинизма. Неслучайно Народното събрание е с толкова нисък рейтинг. Трябва да се преценява много внимателно при следващите избори за кого ще гласуват хората, кой искат да ги представлява“, каза още депутатът.

ОЩЕ: Пеевски нарече “Възраждане” плюнки и терористи (ВИДЕО)

Пеевски ли е "Промяната"?

Попитан приели ли са поведението на Делян Пеевски и като физически спасител на управлението, Сабрутев не даде конкретен отговор, а заяви: „Ние не се включихме в тези циркове. Истината е, че квесторите щяха да се справят, но се посегна дори и на жени“.

"Открихме, че една болница купува за 14 стотинки единица лекарство, а друга същото нещо го купува за 2,80 лв.", посочи той. И обеща, че ще предостави списъка на болниците и цените, на които те купуват лекарствата за пациентите.  

Според него вчера е можело да гласуват, за да защитят пациентите. Те обаче избраха да се борят за Путин. Когато се гласуваха социални помощи и пенсии, БСП ги нямаше в залата", посочи той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес