Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак ще има протест срещу Румен Радев - заради твърденията му за Украйна и войната

17 юли 2023, 10:46 часа • 6244 прочитания

Ще има нов протест срещу президента Румен Радев – заради твърденията му, че Украйна настоявала войната да продължава, а цената я плащала цяла Европа. Той направи тези внушения в Рожен, а не пред украинския президент Володимир Зеленски по време на срещата им в София.

Във Facebook тече организация на демонстрацията, която ще се проведе в сряда, 19 юли, от 18:30 до 20:30 ч. на фонтана пред Президентството.

Гражданските активисти, които организират протеста, се позовават на чл. 92 от Конституцията на България, който гласи: „(1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения“.

"С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго, освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и кремълски опорки в лицето на Румен Радев.

За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отсраняване от поста държавен глава на Република България", гласи съобщението за демонстрацията, озаглавена #impeachwithme (от импийчмънт - бел. ред.).

Посолството на Украйна у нас реагира остро на изказванията на президента: Украинското посолство отговори на Радев: Прехвърлянето на вината върху Киев е основна опорка на руската пропаганда

Под прозорците на "Дондуков" 2 вече имаше няколко протеста заради позициите на Радев относно Украйна и Русия.

ОЩЕ: Протест пред президентството срещу Румен Радев: Тук не е Москва! България е НАТО! (ВИДЕО и СНИМКИ)

ОЩЕ: Нов протест срещу Румен Радев в София

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес