Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отговорният за председателството ни на ЕС недоволства от обжалването на обществени поръчки

09 август 2016, 08:30 часа • 1014 прочитания

Понякога изглежда има големи забавявания при обжалване на обществени поръчки. От това се оплака отговарящият за подготовката на България за председателството на ЕС Любомир Иванов. Той обаче моментално подчерта, че всички обществени поръчки за председателството ни ще са абсолютно прозрачни.

Иванов поиска оспорването да се прави така, че да не спъва подготовката и логистиката. Има нужда от ремонти – НДК, основно зала „Света София” в сграда на бившия Партиен дом и резиденция „Бояна”, подчерта Иванов. Припомняме, че за ремонта на „Света София” са предвидени 25 млн. лева, а планът е парламентът да си остане в сградата на бившия Партиен дом след председателството. За ремонт на НДК ще отидат 17 млн. лева.

ЗАРАДИ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО НИ НА ЕС ДЕПУТАТИТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПАРТИЙНИЯ ДОМ

По принцип имаме готовност да поемем европейското председателство през първото полугодие на 2018 година, но говорим с други държави, за да сме готови, каза Иванов пред БНТ.

Иванов посочи, че има разлика между първата и втората половина на годината за председателството, защото през втората половина има повече големи празници, като Коледа и това влияе на организацията на мероприятия. Той не обърна внимание, че през първата половина на годината например се празнува Великден.

По думите на Иванов за България е малко по-сложно, защото за пръв път ще сме председател на Съюза. Той посочи като най-важни елементи логистиката и подготовката на кадри. Предстои да се види на какво ниво ще са водещите на различните групи, отговарящи за различните сфери от организацията. Докато не се сблъскаме в реална ситуация с проблеми, няма как да сме 100% сигурни какво можем, стана ясно от думите на Иванов. Той посочи и, че понякога има разногласия между ЕК и отделните страни-членки на ЕС и ролята на председателя е да изглади тези разногласия по начин, който ще реши проблема и няма той да стане актуален при следващо председателство.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес