Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отцепили се от ИТН: Накараха Николай Радулов да се откаже от място в 45-то НС, за да влезе човек на Орлин Алексиев

15 юни 2022, 08:07 часа • 20264 прочитания

След изборите за 45-то Народно събрание Николай Радулов се отказа. Накараха го да се откаже в името на партията, защото така трябвало да стане. На негово място влезе човек, който е близък с Орлин Алексиев. Това каза в ефира на Нова телевизия отцепилият се депутат от „Има такъв народ“ Светлин Стоянов.

„Не казвам, че Алексиев е пренареждал листите. Само споменавам факти“, заяви той.

Стоянов разказа още, че Виктория Василева, главния секретар на партията, му казала да даде хора за ВиК. „Давам три кандидатури. Дал съм кандидатури за ВиК, АПИ и други. Нито една не харесаха. Казаха ни, че тези хора не стават, а те имат над 20-годишен опит в дадения сектор“, заяви той.

Отцепилият се депутат каза, че Кирил Петков не му е звънял, нито някой от ПП. „Стоя зад думите си и съм готов да мина на полиграф. Решението съм взел сам, без натиск“, категоричен бе той.

Деян Петков, който също напусна ИТН, заяви: „Кирил Петков няма телефона ми, дори Слави го няма“.

„Не съм виждал Слави Трифонов никога, а съм в структурите от самото начало. Не изгарям от желание да се запозная с него“, заяви още Петков.

Той цитира и думи на Тошко Йорданов към депутатите на партията. „Казваше ни се: „Вие сте едни висококвалифицирани натискачи на копчета. На който не му харесва, може да си вземе ..... и да ходи на .......“.

И двамата отцепници заявиха, че е възможно Слави Трифонов да не знае тези цитати и какво става в групата.

ОЩЕ: Знаково име от листата на партията на Слави реши да не става депутат - кой обаче го замества и защо?

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес