Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Възраждане" отрекоха да са организирали протест пред НС, но обещаха такъв

18 април 2020, 17:52 часа • 10334 прочитания

От партия "Възраждане" отрекоха да са организирали гражданския протест, който полицията осуети пред парламента преди няколко дни.

На демонстрацията присъстваше и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който беше сред водачите на протестите с искането на оставки заради водната криза в Перник.

След това той обяви във фейсбук, че е минавал случайно оттам, но не е сред организаторите му. Не се знае кой е организаторът на протеста. Властта паникьосано беше извадила полицейския ресурс, с който разполага, коментира Костадинов.

От партията обаче обявиха, че наистина ще организират демонстрация, но тя ще бъде веднага след края на извънредното положение.

"В първия ден след отмяната на извънредното положение в България, Възраждане организира протест за оставка на правителството. Датата, на която ще се случи, е 14 май 2020 г. (четвъртък). В 12:00 ч. всички недоволни от управлението на кабинета Борисов 3 ще се съберем пред Народното събрание. Очаква се да се включат българи от цялата страна и от целия свят и сме категорични, че ще останем на улицата, докато кабинетът не подаде оставка, пишат от партията.

Пораженията, които управляващите нанесоха на гражданите, семействата и икономиката; неадекватно наложените мерки за борба с COVID-19; паниката и психозата, която насаждат у хората с пресъздаваните от тях „апокалиптични картини"; подвеждащата информация; заповедите, които се налагат, после отменят и след това пак налагат, в противоречие с действащи закони, са само част от действията, показващи некомпетентността на правителството, посочват още те.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес