Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От ГЕРБ предложиха Комисията за ревизията да бъде постоянна

16 април 2021, 13:59 часа • 1888 прочитания

Предлагам Комисията за ревизията да бъде постоянна, посочи депутатът на ГЕРБ - СДС Любен Дилов по време на дебата по създаване на Временна комисия по ревизията.

"Най-вероятно групата на ГЕРБ - СДС ще подкрепи тази комисия. Четейки нейния текст, текста на проекторешението за нейното създаване и особено мотивите на вносителите, у мен се пораждат две опасения.

Едното е, че или този акт, който предстои да извършим, се прави изцяло с пропаганден характер, или не е добре обмислен. Мащабността на работата е такава, че тя няма как да бъде свършена в рамките на три месеца. Правя предложение тази комисия да бъде постоянно действаща", посочи Дилов.

Според него трябва сериозно да се помисли какъв ще бъде експертният състав на тази комисия. "Искаш ли нещо да не се случи, създаваш парламентарна комисия. Нека да я направим, но да помислим за административния капацитет за времето и мястото, където ще работи", допълни още той.

"ГЕРБ - СДС ще подкрепят тази комисия и то с голяма радост", присъедини се и друг депутат от групата Александър Ненков, цитиран от Фокус.

"Защото всъщност ще установим колко работа е свършена през последните години. Неслучайно поискахме този период да е 10 години. Освен да се направи паралел между различните правителства, да се даде още по-един голям паралел колко полезни и хубави неща за държавата се направиха.

Колкото и да не искате да го признаете, сигурен съм, че дълбоко в себе си го осъзнавате. Нямам търпение тази комисия да заработи", заяви Ненков.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес