Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От ДПС с прогноза за освобождаването на още един министър

23 юли 2020, 14:08 часа • 11545 прочитания

Имам чувството, че следващият министър, който ще си замине от правителството, ще бъде Теменужка Петкова.

Това каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай по време на дебата за студения резерв. Според него тя трябва да обясни как и по какъв начин ще нарушаваме принципни неща, които са въведени в енергетиката от 2003 г., откогато има студен резерв.

"Разглеждаме един текст, който не му е място в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Текст, който възникна въз основа на омразата към собствениците на определени електрически централи. Текст, който няма нищо общо със създаване на сигурност и стабилност на електроенергийната система", каза Аталай.

Рамадан Аталай заяви, че в момента се прави опит за преразпределение на бизнес. "А не загриженост към енергетиката. В момента се опитваме да се самоубедим, че имаме един преходен период до 2021 г., когато да почнем търговията с капацититет, за да отпадне студения резерв.

Това, което е другият принцип на осигуряване сигурност, стабилност и адекватност на електроенергийната система. Колеги, от 31 юли до другия 3 юли нашата енергийна система ще остане, ще виси във въздуха поради липса на сигурност", каза още депутатът от ДПС, цитиран от Фокус.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес