Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От БСП хем няма да нагнетяват напрежението, хем вече говорят за "предателства"

03 април 2017, 08:30 часа • 2488 прочитания

Нямаме намерение да нагнетяваме напрежението. Това заяви Жельо Бойчев от БСП, отговаряйки на въпрос дали социалистите биха работили с десницата за евентуално разклащане на предстоящото управление в рамките на 44-тото Народно събрание. Според Бойчев БСП е успяла да консолидира вота вляво и сега трябва да се бори за награждане.

Категорично няма да правим коалиция с ГЕРБ. Важно е да не се прекрачват определени граници и да няма предадем доверието на тези, които ни подкрепиха. Не знам дали Валери Симеонов беше искрен в призива си за коалиция, но явно правителството вече е формирано, изброи Бойчев. Според него това „договорено” правителство вече си е осигурило подкрепа отвън в замяна на „предаване” на български интереси – например превъоръжаването на армията ни. Интересно къде е сега Волен Сидеров, попита риторично Бойчев, намеквайки за нов златен пръст.

Бойчев не се съгласи, че БСП е объркала избирателите на тема „Европейски съюз”, като се оправда, че социалистите не успели да се противопоставят на „инсинуациите”, че червените искат да изкарат България от ЕС и НАТО. Депутатът посочи, че по времето на управление на БСП сме влезли в ЕС и пренебрегна въпрос на Нова телевизия дали са само инсинуации твърденията, че под мантията „външна политика” БСП опита да ни отклони от европейския ни път.

Да не би ЕС да не се нуждае промяна? Да не би смяната на Ирина Бокова беше нещо добро, изброи Бойчев основните акценти в предизборната кампания на Българската социалистическа партия. Той заяви, че на България предстои европредседателство, а не се говори за теми и политики, само за технически подробности. Слагаш лозунга „ние сме проевропейци и евроатлантици”, но борбата с корупцията не успява, беше тезата на Бойчев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес