Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освободиха и вторият изпълнителен директор на "Автомагистрали"

20 януари 2022, 12:23 часа • 4149 прочитания

И вторият изпълнителен директор на държавната "Автомагистрали" Иван Станчев е бил освободен от длъжност. Заповедта е на регионалния министър Гроздан Караджов.

Това става два дни след отстраняването на Десислава Христова от поста.

"Никой не ми каза мотивите за моето освобождаване. Такива не са написани и в протокола за освобождаване, нито съм потърсена за разговор. Вчера опитах да се видя с министъра (бел.ред. - Гроздан Караджов), но получих отказ. Причини обаче със сигурност има, но те не съвпадат с оглушителното мълчание в момента. Явно преча на някого. Много е странно три месеца след като си минал конкурс да бъдеш освободен без основание".

Това заяви пред Студио Actualno бившата вече шефка на "Автомагистрали" Десислава Христова, която има съмнения за финансови интереси в освобождаването си. Те са свързани с конкретна фирма, получила солидни аванси за укрепване на свлачища. Става въпрос за фирма "ДЛВ", с която е свързан настоящия шеф на АПИ и бивш депутат от "Има такъв народ" – Тодор Василев.

Във втоник (18 януари) пък стана ясно, че дружеството връща на работа Николай Едрев, който подаде сигнал срещу директора на фирмата Десислава Христова. Той беше уволнен преди месец от Христова след сигнал за нередности.

В интервю за Actualno.com Едрев заяви, че е поискал оставката на Десислава Христова заради нейното участие в “инхаус” процедурите.

Още: Нови директори поемат "Автомагистрали"

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес