Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Освиркаха Зеленогорски на събранието на ДСБ

13 март 2016, 12:20 часа • 3560 прочитания

Без здравния министър Петър Москов започна национално събрание на ДСБ. Присъстват над 950 делегати. Сред гостите на форума са министърът на отбраната Николай Ненчев, зам.- председателят на НС Иван Иванов, съпрседателят на ПГ на РБ Найден Зелоногорски и лидерът на Д21 Татяна Дончева, предаде "Стандарт".

Преди началото на форума евродепутатът Светослав Малинов обяви, че ДСБ ще излезе по-единна и ще препотвърди решението за излизане в опозиция. Няма да се обсъжда евентуално изключване на Москов. "Неговата съсба е в неговите ръце. Като цивилизована партия не се занимаваме с личните решения на своите членове", каза Малинов.

Делегатите на ДСБ освиркаха Найден Зеленогорски. Скандалът се случи, докато съпредседателят на парламентарната група поднасяше приветствие към делегатите. Първите викове "уууу" дойдоха, когато Зеленогорски каза: "Вие сте наш ценен партньор в РБ".

Изказването му многократно бе прекъсвано от оквиркания или единични иронични ръкопляскания. "РБ не би бил същият, без която и да е от партиите в него", каза още Зеленогорски.

По думите му партньорите в РБ имат общи цели, но са разделени в разбирането си за пътя, по който да ги постигнат. С освиркване бе посрещнат и опитът да поиска и даде прошка от делегатите на ДСБ , както и признанието му, че не иска да участва в разпадането на един успешен проект.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес