Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още пари за "старата" сграда на НС, депутатите си купуват нови кухненски уреди

23 юни 2016, 17:01 часа • 843 прочитания

Администрацията на Народното събрание продължава със странните решения. Въпреки изнасянето на депутатите в нова сграда, струващата 25 млн. лв., от администрацията на ведомството са пуснали обществена поръчка за нови кухненски уреди за старата сграда.

Припомняме, че наскоро стана ясно, че срещу 25 млн. лв. депутатите ще се сдобият с нова пленарна зала в бившия Партиен дом. Идеята е тя да отвори врати за следващото 44-то Народно събрание. Преустройството ще включва изграждането на стъклен купол над пленарната зала, амфитеатрален под, нови земетръсни пояси, както и цялостна интеграция с всички околни зони, подходи и връзки в структурата на сградата на Народното събрание. За постигане на целите ще се изгради ново крило на сградата във вътрешния двор. Идеята за преместването на пленарните заседания в бившия Партиен дом е с 20-годишна история, но досега не се намираше финансиране.

От публикуваните днес, 23 юни, документи става ясно, че НС ще даде 75 000 лева за доставка и монтаж на специализирано кухненско оборудване. В заданието е посочено, че парламентът има нужда от 28 артикула, но не са посочени какви точно са те.

От евентуалните участници в поръчката се изисква да са изпълнили вече такова задание с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 години от датата на подаване на офертата.

Репортер на Actualno.com се свърза с пресцентъра на Народното събрание, за да разберем какво точно налага непрестанното изливане на средства в сграда, която скоро няма да се използва с тази цел. От там обясниха, че трябва да изпратим въпросите си писмено по Закона за достъп до обществена информация.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес