Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

18 април 2024, 17:07 часа • 2527 прочитания

Една единствена рокада съм направил. Един от заместник-директорите е освободен и е назначен друг. Това каза директорът на Агенция "Митници" Георги Димов пред медиите в парламента. 

Димов уточни, че е назначил човек на поста, на когого има доверие. "Смятам, че мога да възвърна доброто име на Агенция "Митници", добави Димов. 

От какво са уплашени служителите в агенцията?

След като пред комисията за "Митниците" Димов каза, че е заварил едни уплашени хора, пред медиите той обясни на какво се дължи този страх: 

"От медийния интерес, от ситуацията, която е в момента изключително неприятна за цялото българско общество и от фактите, които са изнесени в публичното пространство". ОЩЕ: Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Той каза още, че Петя Банкова е премествала служители, като в момента се изготвя справка. Димов уточни, че съмнения поражда не самите премествания, а честотата, интензитетъ и прекалено краткият срок, в който са извършвани. 

Новият шеф на "Митниците" отрече да е бил проверяван

Георги Димов отговори и на въпроси във връзка с медийни публикации, в които се  твърди, че неговият офис е бил запечатван и е проверяван от различни институции. "Ще прозвучи странно да го кажа аз, може би трябва да попитате председателя на ДАНС, директора на ГДБОП, министъра на вътрешните работи, но от когато аз съм на висша държавна длъжност, е нямало проверка, разпит, запечатване на кабинети или нещо, което да доведе до това държавата да се срамува, че Георги Димов е ръководител на НАП и в случая в момента на Атенция "Митници". ОЩЕ: Назначенията започнаха: "Митниците" с нов директор, Спецов остава начело на НАП

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес