Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орхан Исмаилов остава зам.-министър на отбраната

16 февруари 2016, 16:39 часа • 7255 прочитания

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов запазва поста си и остава в екипа на министъра на отбраната Николай Ненчев, съобщиха от пресцентъра на министерството.

На среща между двамата са били изчистени всички разногласия, свързани със сливането на дирекциите „Инфраструктура на отбраната“ и „Отбранителна аквизиция“.

Министър Ненчев и заместник-министър Исмаилов са постигнали съгласие и пълно единодушие по спорните въпроси.

Повод за напрежението в Министерство на отбраната стана инициативата на Ненчев за сливането на двете дирекции - "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната". Втората дирекция, която е подчинена на Исмаилов, ще излезе от неговия ресор, а решението било взето без той да бъде уведомен.

Според Корман Исмаилов основният проблем е в това, че дирекциите, които се сливат, минават под управлението на Венцислав Цанов, който не се ползва с добро име в министерството. Той обясни, че много хора във ведомството подкрепят позицията на зам.- министъра. Исмаилов дори допусна, че е възможно НПСД да снеме доверието си от министър Ненчев.

По думите на Исмаилов Ненчев не дал задоволително обяснение за действията си.

Орхан Исмаилов е бивш кадър на ДПС, откъдето премина в партията на Корман Исмаилов и Касим Дал, които преди няколко години се отцепиха от Доган. Досега той е работил в ДКСИ и Комисията по досиетата, предаде clubz.

Назначението му за зам. -министър на отбраната предизвика шумни възражения от Патриотичния фронт в началото на мандата на сегашното правителство. Тогава Ненчев категорично защити Исмаилов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес