Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окончателно освободиха скандалната зам.-шефка на фонд "Земеделие"

16 май 2019, 18:07 часа • 9017 прочитания

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес. Така тя окончателно няма да заема този пост, след като формално вече бе освободена от бившия министър на земеделието Румен Порожанов по разпореждане на премиера Бойко Борисов

За нов заместник-изпълнителен директор на ДФЗ бе избрана Евдокия Кръстева. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство.

В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция "Централно координационно звено" и началник отдел в дирекция "Мониторинг на средствата от ЕС".

Припомняме, че заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Срещу него прокуратурата започна разследване. Мястото му зае Десислава Танева.

Веднага след като депутатите одобриха кандидатурата ѝ, Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ "Земеделие".

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес