Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Комисия в парламента ще разследва Ивелин Михайлов и "Исторически парк"

11 юли 2024, 16:28 часа • 1743 прочитания

В Народното събрание беше създадена временна комисия, която да проучи всички данни за извършване на престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и атракциона "Исторически парк".

Решението беше взето със 136 гласа "за", 17 "против" и 8 "въздържал се". Предложението за създаването на комисията бе на трима депутати от разпадналата се парламентарна група - Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, но официално бе внесено от "Възраждане".

Предложението за създаването на комисията идва след раздора между доскорошните основни лица на "Величие" – Николай Марков и Ивелин Михайлов, които доскоро обикаляха заедно страната, а сега си разменят взаимни обвинения за заплахи и натиск. Още: Следите водят към Пазарджик: Ивелин Михайлов и "Величие"

Те искат въпросната комисия да проучи данни за извършени престъпления "против финансовата, данъчната и осигурителната система" от Михайлов и свързаните с него фирми и физически лица, като са посочили конкретно и "Исторически парк". Депутатите настояват да се провери и дали има измама, търговия с влияние и потенциални връзки с лица, свързани с представители на местната или централната власт.

Комисията ще работи един месец и се състои от 18 членове - по трима от всяка парламентарна група. Депутатите не успяха да изберат председател на комисията и заседанията ѝ ще бъдат свиквани от председателя на Народното събрание.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес