Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Бойко Рашков е новият председател на комисията за службите в парламента

21 септември 2023, 11:55 часа • 3679 прочитания

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Рашков е новият председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за тази пленарна сесия. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков

В сряда Атанас Атанасов (ПП-ДБ) подаде заявления за оттегляне като председател на комисията за контрол над службите. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ и Бойко Борисов е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен. 

Коментарът на Борисов

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира темата така:

"Държа много на ген. Атанасов. Ако той каже днес, че е готов да оглави, която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента". Как обясни бламирането на реформата на службите, четете в този материал: Още: Борисов използва войната, за да се оправдае за бламираната реформа на службите (ВИДЕО)

Депутатът от ДПС Делян Пеевски от своя страна обяви, че Атанасов прибързва и трябва да остане председател на комисията за службите.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес