Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиненият за „Суджукгейт”: Цял живот съм слугувал на ГЕРБ

10 септември 2017, 11:05 часа • 5912 прочитания

"Няма фирма в Добрич, която да може да произведе 4 тона суджук", коментира Живко Мартинов, ексдепутатът от ГЕРБ, който е обвинен за шест престъпления.

Разследването срещу Мартинов започна след сигнал на бизнесмен от Добрич. Мъжът се оплака, че от него се искало да предаде 4 тона суджук. Живко Мартинов пък твърди, че човекът, подал сигнала, му дължи пари за наеми. „Аз направих постъпления, за да си искам сумата, но се оказа, че трите фирми, които имаха договори с мен, са продадени на хора в неравностойно положение”, заяви Мартинов в ефира на Нова телевизия.

„Нормално е да бъда обиден. 11 години съм слугувал на ГЕРБ като не съм искал нищо в личен план. Нормално е човек да се чувства обиден, когато е работил в полза на партията”, добави той. „Аз съм чел делото, след като му повдигнаха обвинение. В папките няма една експертиза”, коментира Христо Ботев, адвокатът на Живко Мартинов.

Парламентът прекрати правомощията на народния представител от ГЕРБ Живко Мартинов на 26 юли. Припомняме, че на 21 юли главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. Той обясни, че от 2012 година до настоящия момент Мартинов е упражнявал натиск с цел определени облаги, използвайки името на премиера. На народния представител бяха повдигнати 6 групи обвинения, които касаят изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши действие по служба и принуда по отношение на физическо лице. Самият Мартинов обяви, че се отказва от имунитета си доброволно. Той заяви, че има група хора от левия спектър, които от няколко месеца пишат жалби срещу него.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес