Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обяснения за победата на Радев - ГЕРБ сами са си виновни

13 ноември 2016, 21:11 часа • 2012 прочитания

Вярвам, че това е една голяма победа дори за тези, които не са гласували за Румен Радев. Той не е продукт на политическото задкулисие – хората за пръв път гласуваха за личност, а не по призива на една или друга партия. Това заяви журналистката Елена Йончева, част от пиар екипа на новия президент Румен Радев. Според нея Радев е „просто един почтен човек” и няма политически пристрастия.

Още в началото на март казах, че след местните избори ГЕРБ опита да събере властта на всички нива. Тогава ги предупредих, че това ще им коства много. Това недоволство, което видях през март, се превърна в бунт, коментира политологът Евгений Дайнов пред Нова телевизия.

Мога да кажа, че Преходът свърши днес – така собственичката на „Епицентър” Валерия Велева, известна с прякора си Мадам „В”, коментира резултата от балотажа.

Преди две години имаше парламентарни избори – ГЕРБ ги спечели спокойно. Миналата година имаше местни избори – ГЕРБ ги спечели пак. ГЕРБ сега загуби от свои грешки. На фона на Цецка Цачева с Евгений Дайнов ще вземем същия резултат като Радев. Това не е толкова голяма победа на Радев, а загуба на ГЕРБ – поднесоха му на тепсия президентството, смята Емил Кошлуков.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес