Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Обединени патриоти" отново на различни позиции - този път за АЕЦ "Белене"

07 декември 2018, 11:28 часа • 1723 прочитания

Различията между отделните формации в парламентарната група на "Обединени патриоти"продължава. Причина за поредните спорове стана  изказване на лидера на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов по време на изслушването на енергийния министър Теменужка Петкова за АЕЦ "Белене".

"Притеснително е, че НФСБ и ДПС се опитват да слагат прът в колелата на АЕЦ „Белене“. Това заяви в лично обяснение депутатът от „Атака“ Павел Шопов.

Той посочи, че представител на НФСБ е задал въпроси, които не са били в позитивна насока по отношение на проекта АЕЦ „Белене“.

Шопов визираше именно Валери Симеонов, който попита министърът на енергетиката Теменужка Петкова, дали има риск за националната ни сигурност след реализацията на проекта.

„Неслучайно призовавам политическите сили да продължат консенсуса и да помагаме с въпросите си за тази голяма идея“, каза Шопов.

Той поиска лично обяснение, след като колегата му д-р Калин Поповски заяви, че позицията на „Атака“, изказана от Павел Шопов в подкрепа на АЕЦ „Белене“ е същата като тази на ВМРО.

В процедура по начина на водене  лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори косвено на Шопов, като направи забележка на председателстващата заседанието Нигяр Джафер, че е дала думата на депутат за лично обяснение, който не е бил лично засегнат. По думите му също така Павел Шопов се е отклонил от темата на личното обяснение.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес