Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НСО вече пази Ахмед Доган

30 август 2024, 20:08 часа • 10334 прочитания

НСО и МВР вече охраняват почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, съобщиха от МВР.

Сигнал за ннеобходимостта от такава охрана е изпратен на 28 август 2024 г. от Държавна агенция „Национална сигурност“. Той е подаден от Джевдет Чакъров и се отнася до Ахмед Доган. "На лицето незабавно е осигурена охрана от НСО и МВР", се казва в съобщението.

Още: "През 89 г. танковете не ни спряха": Поддръжници на Доган с щурм в резиденция "Бояна" и сблъсък с полицията (ВИДЕО)

"Предприети са всички необходими оперативни действия и мероприятия за изясняване на данните, посочени в сигнала. Проведен е разпит на лицето, възприело тези данни, съдържащи фиксиран период от време и място, посочено от подателя на сигнала", поясняват от министерството.

Според информацията на службите изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като "въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място.

Резултатите от проверката са изпратени на компетентната прокуратура, посочват от МВР.

Служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков съобщи, че  комисия по член 23 от Закона за Националната служба за охрана ще заседава и ще прецени дали има заплаха и дали е застрашен почетният председател на ДПС Ахмед Доган и от какво естество е тази заплаха и има ли нужда от охрана от НСО.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес