Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НС обсъжда доклада на Гешев за работата на Бюрото за защита на свидетелите

04 август 2021, 07:50 часа • 2482 прочитания

На първото за седмицата пленарно заседание днес депутатите ще обсъждат предложението за доклад на главния прокурор, с който ръководителят на държавното обвинение да представи пред парламента информация за работата на Бюрото за защита на свидетелите, информира БГНЕС. Откакто Иван Гешев заема поста, бюрото осъществява личната му охрана, а за период в година и половина бюджетът му беше увеличен значително. Освен това, служебните министри на правосъдието и вътрешните работи, то не е осъществявало защита на свидетели, каквато е основната му функция по закон.

В рамките на заседанието депутатите ще обсъдят и настояването на ГЕРБ-СДС за създаване на отделна временна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около твърденията за прилагането на СРС-та по отношение на български граждани, участващи в предизборната кампания и изборния процес за 46-то Народно събрание.

Парламентът ще разгледа и проект на решение за създаване на Временна комисия, която да провери действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 02.06.21 г. санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон „Магнитски“. В пленарната зала депутатите ще обсъдят и проекта си за нов правилник за работа на 46-ото НС.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес