Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото мнозинство в парламента увеличи заплатите на служителите в НЗОК

28 юни 2022, 16:24 часа • 1943 прочитания

Новото мнозинство в Народното събрание - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" реши да увеличи заплатите на служителите в НЗОК с приблизително 10% от 1 юли. Това стана при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета на НЗОК, при което беше приета идеята на партията на Костадин Костадинов.

Депутатът от "Възраждане" Георги Георгиев заяви, че според партията НЗОК има нужда от допълнително увеличение предвид високата инфлация и че от години не са получавали увеличение на заплатите. 

Законотворците приеха още едно предложение на "Възраждане" - допълнително да бъдат увеличени с 14 млн. лв. парите за скъпоструващо лечение на тежкоболни деца и трансплантации в чужбина. "Българите продължаваме да събираме капачки, да пращаме DMS-и и преди два месеца имаше кутия в парламента, в която се събирали средства за лечение на дете в размер на 200 000 лв.", уточни от своя страна Петър Петров от "Възраждане".

Петров се надява тези 14 млн. лв. наистина да спасят живота на тежкоболни български деца и да намалеят частните кампании за сметка на помощ от страна на държавата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес