Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият шеф на АПИ е официално утвърден

28 юли 2021, 12:44 часа • 7511 прочитания

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова от понеделник, 26 юли 2021 г., инж. Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до назначаването на титуляр. Това вече е потвърдено на сайта на регионалното министерство с днешна дата.

Преди седмица министър Комитова уволни предшественика на Денчев - Апостол Минчев. Официално причината беше проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията в цялата страна, включително и в Пловдивска област. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

Според информация на в. "24 часа" обаче Минчев си тръгва заради тунела под Шипка и заради това, че не е спрял конкурса.

Въпреки че идеята е вече на 120 години проектът за обход на Габрово с тунел под Шипка стартира едва м.г. Прогнозната му стойност е 358 млн. лв.

На 14 юли управителният съвет на агенцията, начело с Минчев, е приел със свое решение заключението на комисията, оценявала и класирала офертите. Заключението на комисията е, че на първо място с 99,71 точки класира консорциума ПСВТ, съставен от “Пътни строежи Велико Търново”, “Хидрострой” и “Пътинженерингстрой”. Комисията предлага с този консорциум да се подпише договор, но тъй като срокът за обжалване все още тече, това до момента не е факт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес