Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

18 април 2024, 16:00 часа • 6101 прочитания

Заварих уплашени хора. Това каза директорът на Агенция "Митници" Георги Димов пред ресорната временна комисия. По думите му в агенцията има хора, които са гледали в земята и не вярваха в своето бъдеще.

В "Митниците" тече вътрешна проверка

"Дали съм разпоредил проверка на действията или бездействията. Да, възложена е на инспектората към Агенция „Митници“, но приоритет за един ръководител на такава агенция, са приходите, състоянието на личния състав и обезпечаване работата на граничните пунктове.

Той заяви, че не подценява това ,че трябва да се стигне до истината. ОЩЕ: Назначенията започнаха: "Митниците" с нов директор, Спецов остава начело на НАП

Разпитват служители на "Митниците"

„Това, което мога да кажа, към днешна дата, включително половин час преди да започне заседанието, представители на КПКОНПИ, прокуратура и правораздавателни органи, извършваха все пак допълнителни разпити на служители на Агенция „Митници“, каза Димов. По думите му служителите са разпитвани в качеството си на свидетели.

Досъдебните производства за контрабанда

В рамките на заседанието стана ясно, че от назначаването на Петя Банкова до сега има 5 139 административни нарушения в агенцията, като за същия период са образувани 228 досъдебни производства, от които 123 за контрабанда. ОЩЕ: Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес