Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов опит да сменят управата на тотото

08 февруари 2022, 12:01 часа • 3363 прочитания

Трети опит да направи промени в състава на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор предприе министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Този път спортният министър иска промени в състава, които засягат единствено подалите молба за напускане още през лятото Людмила Петкова и Валентин Точев.

На тяхно място от спортното министерство са заявили в Търговския регистър назначаването на Александър Тодоров и Георгий Султанов. В заповедта на Василев е отбелязано, че той задължава Любомир Петров "незабавно" да впише заявените промени.

Припомняме, че първите два опита на Василев да направи промените бяха блокирани от жалби - на членовете на УС Гошо Гинчев и Христо Йовов, а след това и на изпълнителния директор Любомир Петров. 

Това доведе до остра реакция от страна на Василев, който заяви, че "за всеки ден присъствие в тотализатора и за всяко действие на Любомир Петров, Гошо Гинчев и Христо Йовов ще им бъде търсена съдебна отговорност, включително и наказателна". А от Пекин, където бяха открити Зимните олимпийски игри, Василев публикува пространно обяснение във Фейсбук за ситуацията, което прави впечатление предвид факта, че е юрист. Той е особено разгневен, че Любомир Петров все пак реши да обжалва заповедта за освобождаването си пред съда, след като първо каза, че няма. Може би затова новата заповед не касае Петров:

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес