Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма да участваме в плаващи мнозинства с ГЕРБ и ДПС": И "Възраждане" отказа на ПП-ДБ

17 юли 2024, 17:37 часа • 738 прочитания

Няма да участваме в плаващи мнозинство с ГЕРБ и ДПС. Това заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев след с представители "Продължаваме промяната - Демократична България".

Преди срещата с "Възраждане" се проведе разговор с представители на ГЕРБ, които също отказаха подкрепа.

Цончо Ганев заяви, че в срещата не са участвали представители на ПП, а само на ДБ. "От "Демократична България" не приемат поставените от "Възраждане" условия в предложената на свой ред от нас декларация", посочи Цончо Ганев. Още: Денков: Лесно е да се направи правителство, трудно е то да направи нещо полезно (ВИДЕО)

Вчера от "Възраждане" предложиха свой проект на декларация на Народното събрание относно затвърждаване на демократичните принципи на управление в страната и решаване на кризата на политическия процес у нас. В нея се съдържат седем точки, в които се изразява воля за провеждане на пет референдума. От "Възраждане" заявиха, че ще подкрепят декларацията на "Продължаваме промяната-Демократична България", ако ПП-ДБ подкрепят декларацията на "Възраждане".

"Точките, сложени под формата на декларация по отношение на конкретни законопроекти, не са нещо, което ни разделят, коментира Цончо Ганев. Той посочи, че тези законопроекти са важни и те трябва да бъдат приети. Проблемът е, че ние нямаме абсолютно никакво доверие в тяхната коалиция, каза депутатът, като визира коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Още: "Възраждане" би подкрепила декларацията ПП-ДБ, но има условия

"Не вярваме, че в този момент те искат да преборят "дълбоката държава" в лицето на ГЕРБ и ДПС, най-малкото, защото водят разговори с тях", коментира Цончо Ганев.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес