Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Зелената сделка трябва да защити българската индустрия

05 февруари 2020, 14:33 часа • 1852 прочитания

„Разискванията за Зелената сделка се водят в много важен за България момент, защото екологичните въпроси сега са едни от най- чувствителните за европейските и българските граждани.

Ние разбираме, че трябва да се предприемат мерки за опазване на околната среда, за чист въздух, вода, храна и почви, но това не трябва да става за сметка на работните места и българската индустрия”, коментира Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин и ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов се срещнаха с Лука Жайе, председател на Европейския икономически и социален комитет. В него са представени двете страни на европейската индустрия и социални групи по интереси от цяла Европа.

Нинова допълва, че засегнатите региони трябва да получат достатъчно финансиране, за да се справят с предизвикателствата и подчертава, че България е една от страните, които имат най-голяма нужда от подкрепа.

„Разбираме, че диалогът в Европа е сложен и трябва да отчита позициите на всички държави членки, но ние държим да бъде защитен и националният интерес на България.

За съжаление при нас този разговор не се води публично и българското общество не е информирано за последиците. Поемам ангажимент БСП да стане инициатор този разговор да се води в българския национален парламент и в обществото”, завърши Нинова.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес